- Ευχαριστίες στο Δήμαρχο Χρήστο Παππού από το Σύλλογο Επιχειρήσεων του ΒΙΟ.ΠΑ
Τις ευχαριστίες του στο Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού για τη συμβολή του στο έργο “ΣΥΝΔΕΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΒΙΟΠΑ ΜΕ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ” Α.Μ. 123/17, εκτιμώμενης συνολικής αξίας 4.420.000,00 € (με Φ.Π.Α.) εκφράζει, με επιστολή του ο Σύλλογος ΔΑΙΔΑΛΟΣ που εκπροσωπεί τους επιχειρηματίες και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο Βιοτεχνικό Πάρκο (ΒΙΟ.ΠΑ) των Άνω Λιοσίων.
Οι ευχαριστίες του συλλόγου δεν είναι τυχαίες και εκφράζονται για δύο λόγους:
ΠΡΩΤΟΝ γιατί τη μελέτη (ΑΜ 123/2017), με βάση την οποία εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση του έργου συνέταξε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής με συντονιστή τον Αντιδήμαρχο Θανάση Σχίζα και
ΔΕΥΤΕΡΟΝ γιατί οι υπηρεσίες του προχώρησαν, με ταχύτατες διαδικασίες, στη δημοπράτησή του.
Για να γίνει κατανοητή η ταχύτητα δράσης του Δήμου Φυλής, πρέπει να αναφερθεί ότι η προκήρυξη του Δημόσιου Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού έγινε στις 12-02-2019, μόλις τρεις μήνες μετά την εξασφάλιση της χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) κι ενώ μεσολάβησε το διάστημα των εορτών των Χριστουγέννων.
Με βάση την προκήρυξη του Δήμου Φυλής, https://fyli.gr/dimosios-anoiktos-ilektronikos-diagonismos-me-titlo-syndesi-diktyon-viopa-me-yfistameno-diktyo-ano-liosion-me-imerominia-kai-ora-lixis-tis-prothesmias-ypovolis-ton-prosforon-tin-8i-martioy-imera-paras/ καλούνται οι ενδιαφερόμενες τεχνικές εταιρίες να καταθέσουν, ηλεκτρονικά, τις προσφορές τους μέχρι τις 8 Μαρτίου 2019 και ώρα 10:00, ενώ η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει την 14η Μαρτίου, ημέρα Πέμπτη και ώρα 09.30.
Με το έργο θα βελτιωθεί η λειτουργικότητα του ΒΙΟ.ΠΑ, ενώ όπως έχει τονίσει ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς έχει ήδη τεθεί στην Κυβέρνηση το ζήτημα της νομοθετικής ρύθμισης για την πολυπόθητη και πολυαναμενόμενη σύσταση του Φορέα Διαχείρισης του ΒΙΟ.ΠΑ.
Ειδικότερα, με την ολοκλήρωση του έργου θα εξασφαλιστεί η αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής του ΒΙΟ.ΠΑ αλλά και η Δημόσια Υγεία, καθώς μέχρι σήμερα οι περίπου 100 επιχειρήσεις ,που απασχολούν περί τους 500 εργαζομένους αποχετεύονται με βόθρους.
Για τις ανάγκες του έργου θα κατασκευαστούν 3,85 χιλιόμετρα αγωγών ακαθάρτων (με 82 φρεάτια και 160 συνδέσεις) και 2,177 χιλιόμετρα αγωγών απορροής ομβρίων υδάτων με 168 φρεάτια.
Επιπροσθέτως εκπονήθηκε και Συγκοινωνιακή Μελέτη, ως υποστηρικτική για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής του ΒΙΟ.ΠΑ. Στο πλαίσιο αυτό μελετήθηκε:
- Η διάνοιξη νέων οδών της περιοχής του ΒΙΟ.ΠΑ, σύμφωνα με το ρυμοτομικό διάγραμμα της πολεοδομικής μελέτης, όπου κρίθηκε απαραίτητο για τις ανάγκες της Υδραυλικής μελέτης,
- Η αποκατάσταση των οδών από τις οποίες διέρχονται οι αγωγοί.
Να σημειωθεί ότι, κατά τη σύνταξη του προϋπολογισμού του έργου συμπεριλήφθηκαν και έργα αποκατάστασης των οδών που έχουν μικροζημιές ή φθορές κατά τη διάρκεια των ετών.
Τέλος, εκπονήθηκε και Γεωτεχνική Μελέτη με σκοπό:
- τη μελέτη αντιστήριξης των πρανών σε θέσεις σκαμμάτων,
- τη θεμελίωση τεχνικών έργων, όπου απαιτείται, για τις ανάγκες του έργου (αντλιοστάσιο) και τέλος
- τη μελέτη διέλευσης του αγωγού λυμάτων κάτω από τη Σιδηροδρομική Γραμμή του Προαστιακού.
Την ικανοποίησή του για την ομαλή εξέλιξη της πορείας του έργου εξέφρασε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς.
«Η βελτίωση των υποδομών του ΒΙΟ.ΠΑ αποτέλεσε προτεραιότητά μας, στο πλαίσιο της αναπτυξιακής πολιτικής μας για τη στήριξη της απασχόλησης, μέσω των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε αυτό. Για την επίτευξη του στόχου συνεργαστήκαμε με το Υπουργείο και με τους βιοτέχνες και εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση του έργου. Με την ολοκλήρωσή του η λειτουργία του ΒΙΟ.ΠΑ θα αναβαθμιστεί. Τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε στη δημιουργία Φορέα Διαχείρισης του ΒΙΟ.ΠΑ, όπως επιβάλλει η Πράξη Εφαρμογής του Σχεδίου Πόλης, ώστε να αποτελέσει αναπτυξιακό μοχλό για την Εθνική Οικονομία, αλλά και για το Δήμο μας. Για να γίνει αυτό πρέπει να κατατεθεί η σχετική τροπολογία από την Κυβέρνηση, όπως επεσήμανα στον Υπουργό Στέργιο Πιτσιόρλα, στη σύσκεψη που είχαμε στις 19 Νοεμβρίου 2018, στην Αντιπεριφέρεια Δυτ. Αττικής», τόνισε χαρακτηριστικά.